ZOO Patrola: 10.00 – 17.00

ZOO Kutak: Uto – Pet (zakazivanje)

Sub – Ned: 11.00 – 17.00

ZOO PATROLA

O ZOO Patroli

Priča o ZOO Planetu počela je sa pričom ZOO Patroli. Godine 2009. kada je grupa mladih uvidela je da u Nišu, osim napuštenih pasa i mačaka koji su u nevolji, postoje i druge životinje kojima je pomoć potrebna ako je nije imao ko da zbrine.

Entuzijasti među kojima je bilo srednjiškolaca i studenata počeli su intenzivnije i kroz praksu da uče o životinjama i kako im pomoći.

Povređni orlovi, mladunci sova ispali iz gnezda, golubovi zaglavljeni u šupljinama krovova, ježevi u šahtama, zalutali slepi miševi u stanovima građana, mladunci lisica u napuštenim skladištima, zmije u stambenim objektima i mnoge druge životinje te 2009. godine dobile su nove čuvare i pomoćnike u nevolji.

Članovi ZOO Patrole rasli su i razvijali svoja znanja i veštine. Ubrzo je ova ekipa postala jedinstvena u Srbiji po svojim aktivnostima. Iako i danas sve aktivnosti obavljaju volonterski energija i želja da se pomogne životinjama u nevolji nije izostala.

Divlje životinje koje ZOO Patrola zbrine nakon oporavka u stacionarnom prostoru, rehabilituju se i vraćaju u prirodu. Isto je sa mladuncima. Kada se desi da povrede ostave trajni invaliditet takva životinja odlazi u specijalizovano prihvatilište ili ostaje kao stanar ZOO Kutka. Domaće životinje za koje se nađe adekvatan dom rado bivaju udomljene.

Volonteri koju su svoje vreme i trud poklonili radu u ovoj ekipi do sada su zbrinuli, udomili i vratili u prorodu više od 5.700 životinja.

Danas je ZOO Patrola prva adresa na koju se građani javljaju kako bi prijavili da je životinja u problemu.

“Svaka zbrinuta životinja koja se oporavi, koju vratimo u prirodu ili bude udomljena daje nam motivaciju da istrajemo u radu, pružimo životinjama još bolju negu i zaštitimo prirodu najbolje što možemo.“