ZOO Patrola: 10.00 – 17.00

ZOO Kutak: Uto – Pet (zakazivanje)

Sub – Ned: 11.00 – 17.00

Terensko jahanje – nova staza u ponudi

Staza Čegar

Terensko jahanje je avantura za sve, decu i odrasle, mlade i stare, jahače i one koji će to tek postati. 

Otkrijte čari jahanja konja u nedovljno istraženim predelima Niša.

STAZE ZA TERENSKO JAHANJE

Pored staza, do Srećkogovg Vrela, Latinske crkve i izletišta Dabilo od ovog meseca dostupna je i staza do Čegra.

Staze su prilagođene početnicima koji pre polaska na teren dobijaju kratku obuku potrebnu za jahanje na terenu, a vodič staze ide peške uz jahače kako bi pripomogao ukoliko je potrebno.

Dok iskusni jahači ove staze mogu da prelaze i u kasu i galopu, a vodič staze je tada na konju ispred jahača.

Termin za terensko jahanje je potrebno zakazati 24 časova unapred. Možete nas kontaktirati i rezervisati termin i nekoliko dana unapred, a za jedan termin maskimalno mogu da jašu četiri  odrasle osobe i dva deteta do 9 godina.

 

Staza od ZOO Kutka do spomenika Čegar idealna je za sve one koji su prvi put u sedlu. Teren je ravan i bez naglih izmena u težini staže što omogućava prijatvo uživanje u predelima koji se prolaze. Jednim delom staza prati reku, a u drugom delu se smenjuju voćnjaci i livade. Na kraju staze, kod spomenika Čegar, je mesto za odmor koje izletnici rado posećuju tokom prazničnih dana.

Priroda kojom obiluje Kamenica, idealno je mesto za opuštanje i relaksaciju i tokom radnih dana. Osim predivne prirode Kamenica ima i kulturno-istorijske znamenitosti poput spomenika Čegar.

Spomenik na Čegru, na obodu Niša, podignut je u znak sećanja na poznatu i važnu bitku na Čegru koja se odvijala tokom I srpskog ustanka. Legendarni podvig tadašnjeg vođe ustanika na Čegru, Stevana Sinđelića, pucanje u barutanu, bio je veliki udar na vojsku koja je pokušavala da prodre u grad. Nakon bitke na Čegru, iste godine, Turci su od glava izginulih Srba izgradili poznatu Ćele kulu u Nišu.

Po povratku sa jahanja u Zoo kutku se možete osvežiti i družiti se sa životinjama.

Nije potrebno prethodno iskustvo u jahanju

Dužina staze: 30 min (2,5 km)

Termin za terensko jahanje je potrebno zakazati 24 časova unapred. Možete nas kontaktirati i rezervisati termin i nekoliko dana unapred, a za jedan termin maskimalno mogu da jašu četiri  odrasle osobe i dva deteta do 9 godina.

Više o ostalim stazama možete saznati na linku.