ZOO Patrola: 10.00 – 17.00

ZOO Kutak: Uto – Pet (zakazivanje)

Sub – Ned: 11.00 – 17.00

Obilazak ZOO Kutka

UPOZNAJTE STANOVNIKE ZOO KUTKA

ZOO Kutak u Kamenici u svojoj ponudi ima različite sadržaje, od kojih osnovni čine životinje. U kakvim se objektima nalazi naših 180 životinja (konji, magarci, jeleni, koze, svinje, patke, kokoške, paunovi, zečevi…), kako su došle kod nas i kojoj vrsti pripadaju su samo deo stručnog vođenja volontera kroz ZOO Kutak. Sa svakom životinjom posetilac se može družiti, maziti je i hraniti uz nadzor volontera, slikati sa njom i što je najvažnije naučiti o njihovim potrebama.

ZANIMLJIVOSTI ZOO KUTKA

Svakom ljubitelju životinja koji dođe u ZOO Kutak dostupne su info table sa osnovnim informacijama o životinjama koje borave u više od 20 ograđenih delova u svom sigurnom skloništu u Kamenici.

Uz to, svaki posetilac će saznati kako su naši stanovnici dobili ime, koja životinja je prva došla, a koja poslednja u ZOO Kutak. Tokom boravka u ZOO Kutku posetioci će vrlo brzo saznati i koja je najveća, a koja najamanja životinja kod nas, koja je najstarija a koja najmlađa. One koje su najglasnije će vas pozdraviti čim im priđete bliže i čekati da se slikate sa njima, a one najstidljivije ćete morati da sačekate da zadobijete njihovo poverenje, a onda i družiti se sa njima.

Za one malo “hrabrije” posetioce predviđene su i radionice “malih faremra” koje podrazumevaju rad sa volonterima u samom staništu životinja, nahraniti ih, napojiti, zameniti prostirke, doneti seno za njih, timariti i slično.

ORGANIZOVANE GRUPNE POSETE

ZOO Kutak je posetiocima dostupan vikendom, a radno vreme se prilagođava period godine (zimsko i letnje radno vreme). Podaci o radnom vremenu uvek su dostupni na naslovnoj strain sajta.

Pored individualnih poseta vikendom, tokom nedelje moguće je zakazati organizovane grupne posete za škole, vrtiće, udruženja, firme ili druge organizacije. Sve dodatne informacije o zakazivanju možete dobiti na 060/6588000.

OAZA ZA UŽIVANJE I SUVENIRNICA

Kada se posetioci umore mogu se osvežiti na centralnom punktu kraj suvenirce i za svaki prilog dobiti prigodan poklon ZOO Kutka, kao zahvalnost za donaciju.