ZOO Patrola: 10.00 – 17.00

ZOO Kutak: Uto – Pet (zakazivanje)

Sub – Ned: 11.00 – 17.00

Magic poni kamp
(kamp velikih ljubitelja malih konja)

Kamp Magic poni osmišljen je za velike ljubitelje malih konja. Kroz kreativne radionice, igru i praksu deca imaju prilike da u prijatnom ambijentu ZOO Kutka u Kamenici uče o konjima i postupanju sa njima.

Ko vodi kamp Magic poni?

Vodiči kampa i praktikanti su iskusni dugogodišnji članovi ZOO Planet koji su kroz ovaj kamp našli način da svolju ljubav prema plemenitim životinjama prenesu i na mlađe generacije.

Kome je namenjen kamp Magic poni?

Kamp je namenjen deci uzrasta od 8 do 13 godina. Kamp može biti jednodnevni i višednevni, a po završetku svi polaznici dobijaju diplome sa titulom “Veliki ljubitelj malih konja”.

 

Kako izgleda kamp Magic poni?

Program kamp je sastavljen je od kreativnih radionica upoznavanja, praktičnog rada sa konjima, prilaženju i izvođenju iz boksa, održavanju konja (timarenje, četkanje, čišćenje kopita i nega kopita) i opremi za konje. Uz instrukcije i vežbu sa instruktorima, deca uče kako da pravilno osedlaju konje, kako da uzjašu i kako da se ponašaju dok jašu. Vežbe jahanja koncipirane su tako da deca vežbaju motoriku i balans tela.

Kamp se realizuje u malim grupama do 10 polaznika da bi deca bila što više uključena u aktivnosti. Još jedan od benefita kampa je što se sve aktivnosti odvijaju na otvorenom pa deca vreme provode u prirodi i na čistom vazduhu.

Jedan deo kampa posvećen je i izletu u prirodu a završetak dana organizovan je uz logorsku vatru, priče i legend o plemenitim konjima i sumiranje utisaka sa kampa kada se deci i uručuju diplome.

Kako prijaviti vaše dete?

Kamp, osim edukativnih i kreativnih radionica, raznih aktivnosti sa konjima uz prisustvo stručnih volontera obuhvata i ručak, užinu i osveženje.

Prijave koje podrazumevaju ime, prezime i starost deteta, kao i kontakt roditelja koji će dovesti dete u ZOO Kutak i dati saglasnost za boravak, rad sa životinjama i jahanje, su preko Instagram i FB stranice Udruženja ZOO Planet.

Prijave za kamp objavljuju se periodično na društvenim mrežama ZOO Planeta, a period za prijavljivanje je 15 dana od dana objave.

Sve dodatne informacije o kampu možete dobiti na broj 060 65 88 000.

Dobro nam došli!