ZOO Patrola: 10.00 – 17.00

ZOO Kutak: Uto – Pet (zakazivanje)

Sub – Ned: 11.00 – 17.00

KO SMO MI

O nama

Mi smo neprofitno, nevladino i nestranačko udruženje koje je pod nazivom Udruženje za zaštitu, odgoj i proučavanje životinja „ZOO Planet“ Pantelej osnovano  6. jula 2009. godine. Okupljamo mlade, ambiciozne ljude koji svojim neiscrpnim entuzijazmom neprekidno rade na ostvarivanju ciljeva udruženja – zaštiti životinja i očuvanju prirode.

Naši volonteri svoje raznovrsno i bogato znanje i veštine stavljaju u službu udruženja, te tako u našim redovima imamo stručnjake iz oblasti veterine, ornitologije, kinologije, herpatologije, etologije itd.

Pored svakodnevne brige i pružanja medicinske nege životinjama, naše aktivnosti obuhvataju edukaciju mladih o prirodi koja je okružuje, ali radimo i na unapređenju kvaliteta prirodnih staništa kako u lokalnoj zajednici, tako i u regionu. Pored toga, veliku pažnju posvećujemo očuvanju autohtonih domaćih vrsta životinja kao i razvoju seoskog i eko turizma.

U okviru ZOO Planeta od 2013. godine oformili smo poseban prostor “ZOO Kutak” za edukaciju i druženje sa životinjama koji se nalazi u selu Kamenica, nadomak Niša.

Misija i ciljevi udruženja

MISIJA UDRUŽENJA

Zajedno za društveno savesnim i humanim građanima Niša i okoline čuvamo biodiverzitet ovog predela Srbije štiteći ugrožene i strogo zaštićene životinjske vrste, bavimo se očuvanjem autohtonih domaćih vrsta kao i razvojem seoskog i eko turizma.

CILJEVI UDRUŽENJA

– Očuvanje i kontrola brojnog stanja divljih i zaštićenih životinja u lokalnoj zajednici i regionu

– Zbrinjavanje siročadi i povređenih životinja (kako divljih, tako i domaćih vrsta), njihovo lečenje i vraćanje u prirodu kada je to moguće

– Briga o životinjama koje nije moguće vratiti u prirodu i njihovo udomljavanje

– Jačanje biodiverziteta Nišavskog okruga

– Zaštita prirodne sredine i staništa

– Sticanje novih znanja, veština i iskustava o biljnom i životinjskom svetu.

U saradnji sa ostalim udruženjima za zaštitu ugroženih životinjskih vrsta i prirode organizujemo akcije uređenja i čišćenja prirode, seminare kao i edukativne ekskurzije u zoo i nacionalnim parkovima širom Srbije. Na taj način edukujemo članove o značaju očuvanja prirode i staništa, pravilnom ophođenju prema njima, ali i pružanju adekvatne pomoći životinjama u nevolji.

Naš tim

Dušan Stojanović

Predsednik udruženja

Zadužen za koordinisanje i organizovanje rada udruženja i rada ZOO Patrole, edukaciju i obuku volontera

Rarko Radenković

Potpredsednik udruženja

Sandra Nikolić

Sekretar udruženja

Zadužena za poslove administracije i evidencije zbrinjavanja životinja, vođenja volonterskog tima, kontrolisanje stanja životinja i prostora za boravak, nabavku hrane, potrošnog materjala, edukaciju i obuku volontera

Jelena Cvetković

fundraising i marketing organizator

Zadužena za pripremu i objavljivanje tekstova, fotografija i video materjala u cilju promocije udruženja, osmišljavanja i realizovanja kampanja za prikupljanje sredstava za rad udruženja, edukaciju i obuku volontera

Uroš Denčić

arhitekta, dizajner vizuala

Zadužen za osmišljavanje i planiranje izgradnje i adaptacije prostora za smeštaj životinja, grafički i web dizajner za vizuale i promo postere za kampanje i projekte, trener i edukator volontera u oblasti jahanja i konjičkog sporta

Marija Simić

Upravni odbor

Danijel Denić

Upravni odbor

Tomislav Ilić

Nadzorni odbor