ZOO Patrola: 10.00 – 17.00

ZOO Kutak: Uto – Pet (zakazivanje)

Sub – Ned: 11.00 – 17.00

Kamp Čuvari prirode

Kamp „Čuvari prirode“ je program za vaše najmlađe kako bi na najkvalitetniji način proveli svoj boravak u ZOO Kutku u Kamenici i naučili sve o divljim i domaćim životinjama. Kroz edukativno-kreativne radionice deca sa našim volonterima mogu samo u toku jednog dana istražiti gde i kako žive životinje, šta jedu, kako se kupaju i “češljaju”, kako ih treba maziti i uopšte kako se ophoditi prema njima.

KO VODI ZOO KAMP ?

Udruženje ZOO Planet iz Niša je grupa ljubitelja divljih, zaštićenih, ugroženih domaćih životinja, ali i stručnjaka veterinarskih ili bioloških studija i vodiča koji najbolje poznaju prirodu i životinje u kojoj žive. Naš tim sačinjavaju ljudi sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom, kao i u radu sa grupama dece predškolskog i školskog uzrasta.

KOME JE NAMENJEN KAMP „ČUVARI PRIRODE“?

Kamp je namenjen deci uzrasta od 9 do 13 godina. Kamp može biti jednodnevni ili višednevni, a po završetku svi polaznici dobijaju diplome „Čuvari prirode“.

 

ZAŠTO DA VAŠE DETE BORAVI U KAMPU?

Deca u današnje vreme sve više gube kontakt sa prirodom, ne stiču dovoljno znanja i veština koje su deca njihovih godina u decenijama iza imala. Pojavom komunikacionih tehnologija deca provode više vremena u zatvorenim prostorima i ne ispunjavaju svoju prirodnu potrebu za kretanjem.

Na našem kampu nudimo pregršt različitih veština koja će deca usvojiti kroz igru i druženje, kretaće se u prirodi sa životinjama, jahati konje i steći nove drugare, družiti se i upoznati životinje na sasvim nov i zanimljiv način, a potom i dobiti prestižno zvanje “Čuvar prirode” kojom će se hvaliti u školi kako su probili granice svoje hrabrosti i postali heroji i mali zaštitari životinja.

 

KAKO PRIJAVITI VAŠE DETE?

Kamp, osim edukativnih i kreativnih radionica, raznih aktivnosti sa životinjama uz konstantno prisustvo stručnih volontera obuhvata i ručak, užinu i osveženje.

Prijave koje podrazumevaju ime, prezime i starost deteta, kao i kontakt roditelja koji će dovesti dete u ZOO Kutak i dati saglasnost za boravak i pohađanje radionica ZOO kamp se mogu poslati preko Instagram i FB stranice Udruženja ZOO Planet.

Sve dodatne informacije o kampu možete dobiti na broj 060 65 88 000.

Dobro nam došli!