ZOO Patrola: 10.00 – 17.00

ZOO Kutak: Uto – Pet (zakazivanje)

Sub – Ned: 11.00 – 17.00

Javni poziv za mlade klimatske lidere i liderke

Interesuju te klimatske promene i želiš aktivno da radiš, daješ predloge i učestvuješ u donošenju odluka koje se tiču prilagođavanja na izmenjene klimatske uslove? PRIJAVI SE ZA OBUKU ZA MLADE KLIMATSKE LIDERE/KE u ZooKutku, ako ideš u srednju školu, strudiraš ili se baviš aktivizmom!

Saznaćeš kako klimatske promene utiču na planetu i naš grad, ljude i životinje, koje su posebno ranljive grupe u svetlu klimatskih promena, kako da koristiš medije i informacije, da izneseš svoj stav o izazovima i inicijativama o klimatskim promenama, kako da predstaviš svoj predlog na mrežama i još mnogo toga.

Rok je 26.09.2023. do 17h, a prijave su na LINKU.

Obuka je dvodnevna i obezbeđen je prevoz iz centra Niša do Zookutka u Kamenici i nazad, kao i ručak za učesnike i učesnice. Možeš da izabereš termin kada želiš da pohađaš obuku:

–    29. i 30. septembar 2023.

–    13. i 14. oktobar 2023.

–    Treći termin biće naknadno određen (kraj oktobra ili početak novembra)

Za dodatna pitanja kontakt osoba je Dušan Stojanović, ZOO Planet, e-pošta: info@zooplanet.org.rs

Obuka za mlade klimatske lidere deo je aktivnosti, koje se realizuju na projektu “Prilagođavanie na izmenjene klimatske uslove u Nišu 2023-PIKU NIŠ 2023″ u okviru EKO-SISTEM Programa podrške koji sprovode Mladi istraživači Srbije, uz podršku Švedske. Projekat realizuje Media i reform centar Niš sa još 6 članova Zelene mreže:  Azbuki, ZooPlanet, Lokalna fondacija Niš, Odbor za ljudska prava Niš, Južna Morava i Nova mreža, sa ciljem pružanja doprinosa unapređenju kapaciteta lokalne zajednice za otpornost i prilagođavanje na izmenjene klimatske uslove. Više o projektu saznajte na LINKU.