ZOO Patrola: 10.00 – 17.00

ZOO Kutak: Uto – Pet (zakazivanje)

Sub – Ned: 11.00 – 17.00

AVANTURE SA NAMA

Obilazak ZOO Kutka

ZOO Kutak za posetioce je otvoren svakog vikenda i tada svi ljubitelji životinja mogu da se upoznaju sa našim stanarima koji su bili povređeni ili napušteni a sada spaseni i pronašli svoj dom u Kamenici. Ulaz je besplatan, ali svako ko želi može da ostavi prilog u donatorskim kutijama za životinje ZOO Kutka.

 

Šetnja na konju

Šetnja na konju je rekreacija koja je mnogo više od obične razonode. Godinama se jahanje primenjuje u terapijske svrhe, naročito za pomoć deci sa problemima u razvoju ili sa drugačijim fizičkim ili psihičkim potrebama. Kada jašete aktivirate celo telo. Iako naizgled samo sedite na konju, mišići vrata, nogu, ruku, stomaka i zadnjice su stalno aktivni. Čak i kratak boravak na konju donosi poboljšanje kardiovaskularnog sistema.

Za ovakvu šetnju i opuštanje nije vam potrebno nikakvo prethodno znanje ili iskustvo o konjima ili jahanju. Tokom šetnje konja vodi trener ili iskusni jahač. Konji na kojima šetate od malena su spremani i socijalizovani za rad sa decom i ljudima. Bez obzira na to da li ste pod stresom, napeti ili nervozni, šetnja na konju i udisanje svežeg vazduha će vas i mentalno i fizički opustiti i umiriti.

Ako želite da tokom vikenda uradite nešto dobro za sebe, svog partnera ili svoju decu – dođite u ZOO Kutak i osetite čari i blagodeti šetnje na ovim plemenitim životinjama.

Šetnje na konju realizuju se svakog vikenda u periodu radnog vremena ZOO Kutka i nije potrebno prethodno zakazivanje.

Terensko jahanje

DOŽIVI AVANTURU NA KONJIMA

Terensko jahanje je prava avantura za sve – decu i odrasle, mlade i stare, jahače i one koji će to tek postati. Povedite svoju porodicu, prijatelje, partnera ili dođite sami do ZOO Kutka i otkrijte čari jahanja konja u nedovljno istraženim predelima Niša.
Za sve avanturiste terensko jahanje je u ponudi tokom cele godine.

STAZE ZA TERENSKO JAHANJE

Sve staze (do Čegra, Srećkogovg Vrela, Latinske crkve i izletišta Dabilo) su dostupne početnicima koji pre polaska na stazu dobijaju kratku obuku potrebnu za jahanje na terenu, a vodič staze ide peške uz jahače kako bi pripomogao ukoliko je potrebno. Iskusni jahači ove staze mogu da prelaze i u kasu i galopu, a vodič staze je tada na konju ispred jahača. Staza do Kameničkog visa je namenjena samo iskusnim jahačima.
Termin za terensko jahanje je potrebno zakazati barem jedan dan unapred! Možete nas kontaktirati i rezervisati termin i nekoliko dana unapred, a za jedan termin maskimalno mogu da jašu osam osoba.

Čegar

Dužina staze: 30 min
(2.5 km)
Nije potrebno prethodno iskustvo u jahanju

Srećkovo vrelo

Dužina staze: 1.15 min
(4 km)
Nije potrebno prethodno iskustvo u jahanju

Latinska crkva

Dužina staze: 1.30 min
(5 km)
Nije potrebno prethodno iskustvo u jahanju

Izletište Dabilo

Dužina staze: 2 sata
(5 km)
Nije potrebno prethodno iskustvo u jahanju

Kamenički Vis

Dužina staze: 5 sati
(11 km)
 
Za iskusne jahače

Edukativni kampovi

Edukativni kampovi jesu programi za vaše najmlađe kako bi na najkvalitetniji način proveli svoj boravak u ZOO Kutku u Kamenici i naučili sve o divljim i domaćim životinjama kao i o konjima i postupanju sa njima.

Kamp Čuvari prirode

Magic poni kamp

Rođendani u ZOO Kutku

Ako želite da svom detetu priuštite nezaboravan provod u prijatnom ambijentu, na čistom vazduhu i uz neposredan kontakt sa životinjama, rođendan u ZOO Kutku je pravo mesto za to.

Rođendanske zabave traju oko 2 do 2,5 sata, a program je osmišljen tako da decu animira kroz druženje sa životinjama, hranjenje životinja, jahanje, zabavu i uz igre na otvorenom koje su prilagođene njihovom uzrastu.

Zagarantovan je dobar provod i odlazak sa osmehom i lepim utiscima. ZOO Kutak ima i kutak za roditelje tako da uvek možete da se družite i sa drugim gostima. 

Boravak u prirodi i druženje sa životinjma uvek ima pozitivan uticaj u razvoju i odrastanju dece, ali i odraslih.

Sve dodatne informacije o proslavama i zakazivanju termina možete dobiti na broj 060 65 88 000.