ZOO Patrola: 10.00 – 17.00

ZOO Kutak: Uto – Pet (zakazivanje)

Sub – Ned: 11.00 – 17.00

Akcija ZOO Planeta “I mi spremamo zimnicu”

U okviru akcije „I mi spremamo zimnicu“ Udruženje ZOO Planet prikuplja donacije za životinje ZOO kutka kako bi uvek imale dovoljno hrane, lekova i druge opreme tokom cele godine.

Najteži period za naše životinje je tokom zime zbog čega akcija i nosi naziv „I mi spremamo zimnicu“ i traje tokom cele godine.

Najveći deo donacija prikupljamo tokom prolećnih i letnjih meseci jer je tada posećenost ZOO kutka i najveća.

Na mesečnom nivou za seno, prostirku, hranu i lekove našim životinjama je potrebno oko 500.000 dinara.

Zbog toga apelujemo na sve ljubitelje životinja da se odazovu akciji kako bi i na jesen i tokom zime naše životinje bile site, zdrave, bezbrižne i srećne.

Za sve donatore, ZOO Planet je pripremio i poklone, majice sa aplikacijama ugroženih životinja kako bezbrižno spavaju, a koje je osmislila naša prijateljica, doktor bioloških nauka i umetnica, Dimitrija Savić Zdravković.

Primera radi, kupovinom jedne majice jedan donator može da obezbedi deset bala sena. Uz svaku majicu donator dobija i poseban sertifikat u znak zahvalnosti za donaciju.

Svaki posetilac ZOO Kutka može da ostavi prilog u donatorskim kutijama koje su vidljive tokom obilaska naših životinja u Kamenici. Takođe, svi posetioci prilikom posete ZOO Kutka mogu da donesu hranu i lekove za naše životinje.

Građani koji žele da pomognu zbrinjavanju životinja u ZOO Planetu to mogu da učine uplatom donacije na žiro račun udruženja.